حفاظت از میراث فرهنگی و ورزشی کشور باید جزئی از دغدغه همه دستگاهها باشد.
حفاظت از میراث فرهنگی و ورزشی کشور باید جزئی از دغدغه همه دستگاهها باشد
«رییس انجمن جهانی ورزشهای سنتی» گفت: در ورزشهای سنتی، «کشتی با چوخه» از اهمیت زیادی برخوردار است و برای حفظ ورزشهای سنتی، این رشته را با کشورهای همسایه به اشتراک میگذاریم و توسعه میدهیم.
«آقای گی ژائوئن» افزود: «انجمن جهانی ورزشهای سنتی» بهصورت داوطلبانه تشکیلشده که از دولتها و وزارتخانهها بودجهای دریافت نمیکند. وی خاطرنشان کرد: در آغاز راه تشکیل این انجمن بیش از ۱۷ کشور عضو آن شده و حداقل ۸۶ سازمان و کشور در آن عضویت دارند و تمام تلاش خود را میکنیم تا ورزشهای سنتی را حفظ کنیم که البته این انجمن هم در «یونسکو» و هم «اتحادیه اروپا» به رسمیت شناختهشده است.
رییس این انجمن جهانی افزود: «کشتی با چوخه» در «ورزشهای سنتی»، از اهمیت زیادی برخوردار است و برای حفظ ورزشهای سنتی، این رشته را با کشورهای همسایه به اشتراک میگذاریم و توسعه میدهیم.
«غلامرضا جعفری»، «رییس اسبق فدراسیون ورزش روستایی» نیز گفت: ما نیز همچون سایر کشورهای جهان، علاوه بر اینکه بایستی از هویت ورزشهای بومی و سنتی صیانت کنیم، باید جاذبهها و ویژگیهای بارز ورزشهای سنتی، از طریق برگزاری جشنوارهها به نمایش گذاشته شود و حفاظت از «میراث فرهنگی و ورزشی کشور» باید جزئی از دغدغه همه دستگاهها باشد و انتظار میرود حضور پررنگتر رسانهها بتواند این فعالیتها را بیشازپیش در جهت آشنایی همگان با این ورزشها انعکاس دهد. وی تصریح کرد: وجود برنامه جامعتری برای «مدیریت ورزشهای سنتی» ضروری است زیرا رشته کشتی با چوخه، پهلوانان بسیاری دارد که ثبت جایگاه حقوقی آن در عرصههای بینالمللی برای کشور حائز اهمیت است.
«قربانعلی قائمی»، «رئیس اسبق انجمن چوخه کشور» نیز حضور «رییس انجمن جهانی ورزشهای سنتی» در فروردین ماه ۱۳۹۸ در ایران را موجب مراودات بیشتری بین اهالی اکشتی باچوخه و این انجمن جهانی می داند چرا که یکی از اهداف ورزشی کشور، حضور در میادین بینالمللی و برگزاری مسابقات جهانی کشتی با چوخه است و برای رسیدن به اهداف خود در بحث ورزش باید گامهای بلندی، همچون برگزاری مسابقات بینالمللی و اعزام مربی به سایر کشورها برداشته شود و خوشبختانه سایر کشورها با ورزشهای سنتی بیگانه نیستند در حالی که در رشتههای مختلف نیز با یکدیگر به رقابت میپردازند و این در حالی است که هرچند متأسفانه روابط برخی کشورها تیره شده اما در میادین ورزشی بدون توجه به اختلافها با یکدیگر رقابت میکنند و ورزش سنتی و بومی بدون هرگونه سیاستی ارتباط بین ملت و فرهنگها را تعریف میکند و ایران نیز همچون سایر کشورها از ورزشهای سنتی و بومی بسیاری برخوردار است که یکی از مهمترین آنها «کشتی با چوخه» است.
«چوخه» فقط ورزش نیست بلکه ریشه در آداب، سنن ملی دارد و «چوخهکاران» و «پهلوانان» این رشته از ارزش والایی برخوردارند و برای رشد و توسعه آن به توسعه بخش اقتصادی در ورزش نیاز هست زیرا نداشتن «برنامه اقتصادی» ما را برای رسیدن به اهدافمان محدود میکند بنابر این در کنار تلاشهای خود بایستی برای بخش اقتصادی نیز برنامه داشته باشیم.