خلاصهای از دوران ورزشی استاد قدیر نخودچی
خلاصهای از دوران ورزشی استاد قدیر نخودچی
( قهرمان جام آریامهر، جام بینالمللی تهران، سرمربی تیم ملی نوجوانان، مربی تیم ملی مربی کشتی و مدیر ورزشی)
بدون شک؛ یکی از بهترین کشتیگیران تاریخ کشتی خراسان بزرگ، استاد قدیر نخودچی این سبک وزن قوچانی است. ایشان بسیار تکنیکی بود و در لحظات کشتی را به نفع خودش تمام میکرد.
خراسان بزرگ از وقتی ابوالقاسم سخدری، احمد وفادار، حمید توکلی و یعقوبعلی شورورزی را به تیم ملی معرفی کرد، پشت سر آنها قهرمانان بزرگ دیگری آمدند، صحرایی، عفت دار، گلمکانی، نخودچی، قشنگ تا خادمها، صفایی، عابدیان، زینل نیا، توکلیان، خدایی رمضانزاده تا مسلم نادری و حامد تاتاری تا امروز ادامه داشته است و این حلقه، ضعیف شده است ولی هیچگاه قطع نشده است. همواره این خطه، سهمی از تیم ملی داشته است ولی متاسفانه بیش از ده سال است که خبری از آن دوران طلایی کشتی نشانی دیده نمیشود…
استاد قدیر نخودچی متولد قوچان کشتی را بهصورت حرفهای از مشهد شروع کرد. استاد کریم محمدیان پدر کشتی خراسان از مربیان خوب وی بود، نخودچی در خود استان، حریفانی در اوزان نزدیک بههم داشت که از خوبهای کشتی هم بودند، عبدالهی، چنگیز عامل و عزیز رستمی از پیشکسوتان این خطه در کنار نخودچی بودند، حسین مهرافروزیان و خدابخش عفتدار همشهریهای وی از منطقه قوچان جزءِ خوبان کشتی بودند، نخودچی با طلا در سال ۱۳۴۹ نامآور شد و چند سال در معیت تیم ملی کشتی بود، ایشان دارندهی دو مدال طلا و یک مدال نقره قهرمانی کشور است که حکم انتخابی تیم ملی در رقابتهای ۱۹۷۵ و ۱۹۷۷ را داشت و در دو مسابقهی جهانی نیز عضو تیم ملی بود که برای تیم ملی کشور امتیازآور بود، در مسابقات جهانی مینسک به مقام ششم جهان و در مسابقات لوزان به مقام پنجم جهان دست یافت.
ایشان در دهمین دوره جام قهرمان این مسابقات بزرگ شد. در سال ۱۳۵۵ در مسابقات جهانی در مقابل آرسن گیتینوف کشتیگیر روس عنواندار جهان، دوم شد و همیشه در مقابل خود، مدعیان بزرگ و نزدیک به خود داشت بعد از جوادی و اسلامی قدیر نخودچی هم عضو تیم ملی در وزن ۵۲ کیلوگرم شد. اسدی، نبیالله قاضی، عزیز رستمی، حبیب فتاحی، قاسم جعفری ، مشهدی اسماعیل ک زرنگ از حریفان وی در این وزن بودند.
نخودچی بعد از دنیای قهرمانی از مربیان خوب و سازنده استان و تیم ملی شدند بسیاری از قهرمانان کشتی خراسان و تیم ملی شاگردی ایشان را کردند سرمربی تیم ملی نوجوانان و نیز مربی تیم ۱۹۹۴ و ۱۹۹۵ در کنار ملی بزرگسالان در مسابقات جهانی استاد برزگر از خدمات این مربی زحمتکش بود، سالها نیز در کشتی خراسان سرمربی و نیز به مربیگری در باشگاهها به آموزش جوانان پرداخت ایشان در سمتهای اجرایی فعال از جمله مسئول کمیته استعدادیابی کشتی و مسئول برگزاری مسابقات کشتی باچوخه خراسان بزرگ و نیز خدمت در مناطق کم برخوردار…
ایشان بسیار مهربان و با اخلاق و مورد احترام اهالی کشتی و کشتی باچوخه خراسان و کشور بوده و هستند. خداوند یار و نگهدارشان باد.