علیرضا پسندیده گفت: به صراحت می‌گویم: «بهترین راهبرد» برای اداره رشته‌ی ورزشی «کشتی باچوخه»؛ «تشکیل یک انجمن مستقل» است.

علیرضا پسندیده گفت: به صراحت می‌گویم:

«بهترین راهبرد» برای اداره رشته‌ی ورزشی «کشتی باچوخه»؛ «تشکیل یک انجمن مستقل» است.

تهران- ایرنا- رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی با اشاره به تشکیل انجمن کشتی‌های سنتی در فدراسیون ضمن اعلام مطلب فوق‌الذکر گفت: «کشتی با چوخه» یک ورزش محبوب در منطقه خراسان است که می‌شود آن را با یک «انجمن مستقل» اداره کرد.

علیرضا پسندیده روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص تشکیل «انجمن کشتی‌های سنتی» در فدراسیون ورزش روستایی و با،ی‌های بومی محلی اظهار داشت: کشتی بخشی از فرهنگ ایران زمین است و در مناطق مختلف با نام‌های گوناگون برگزار می‌شود. اگر در خراسان «کشتی با چوخه» محبوب است در منطقه کرمانشاه و ایلام «زوران» نوعی کشتی به حساب می‌آید. در آذربایجان «عاشیرما» کشتی محلی و در مناطق شمالی نیز کشتی «لوچو»، «کوراش» و «گیله‌مردی» برگزار می‌شود. در شرق و جنوب نیز «کشتی کچ گردان» داریم. ساماندهی و توسعه این کشتی‌ها یک برنامه منظم و منسجم می‌طلبد.

رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی در خصوص برنامه‌های خود برای توسعه «کشتی‌های سنتی» گفت: قرار است یک انجمن زیر مجموعه فدراسیون برای توسعه کشتی‌های سنتی تشکیل شود. بیشتر کشتی‌های سنتی زیر مجموعه فدراسیون هستند و باید برنامه‌های مدونی برای آن داشته باشیم. برخی از این کشتی‌ها پرطرفدار هستند و حتی قابلیت برگزاری مسابقات در سطح کلان و بین‌المللی را دارند.

وی ادامه داد: نمونه بارز بازی‌های سنتی، «کشتی با چوخه» است که در منطقه خراسان طرفداران بیشماری دارد. این کشتی ظرفیت آن را دارد که در ابعاد بزرگتر و حتی بین‌المللی برگزار شود.

پسندیده در خصوص «بلاتکلیفی مدیریتی»، «کشتی با چوخه در ایران» گفت: «این کشتی تا سه سال پیش زیر مجموعه فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی» بود «اما تعداد ۱۰ نماینده از منطقه خراسان بزرگ در نامه‌ای از وزارت ورزش و جوانان وقت خواستند تا «کشتی با چوخه» زیر مجموعه «فدراسیون کشتی» قرار گیرد.» من در ابتدا مخالف بودم اما در ادامه اعلام کردم که اگر این کشتی یک «انجمن مستقل» داشته باشد نه تنها مخالفتی ندارم بلکه کمک نیز خواهم کرد.

رئیس فدراسیون ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی با اشاره به پرچمداری کشتی در ورزش ایران گفت: باید واقعیت را قبول کنیم. فدراسیون کشتی رسالت بسیار سختی برای موفقیت رشته‌های آزاد و فرنگی دارد و همگان شاهد بودند که کشتی در المپیک نتایج درخشانی کسب کرد. با این رسالت انتظار نمی‌رود که رشته‌ای مانند کشتی با چوخه آن‌گونه که نمایندگان منطقه خراسان انتظار داشتند در فدراسیون کشتی توسعه پیدا کند.

وی ادامه داد: شنیده می‌شود فدراسیون کشتی نیز به خاطر مشغله کاری زیاد خواستار تحویل دادن کشتی با چوخه به وزارت ورزش است. «با توجه به تجاربی که من در زمینه مدیریت فدراسیون و بازی‌های بومی و محلی دارم، به صراحت می‌گویم «بهترین راهبرد» برای اداره این رشته «تشکیل یک انجمن مستقل» است تا بتواند هم بودجه مستقل داشته باشد و هم اینکه برنامه مدونی برای این رشته در دستور کار قرار گیرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *